amazing voice

maddi jane voice is amazing..jom layan video ni..kalo nak dengar suara dia yg lain, search la kt youtube. aku suke dia nyanyi lagu ni sbb lirik yg di sebut sgt jelas. mmg feel je dgr lagu dia nyanyi huhu dan paling best dia ade nyanyi lagu my favourite song..iaitu "Mine" originally sing by Taylor Swift.


video


no topic

taken from blog serius

Pesta Penang Sungai Nibong

hey Pesta Penang..here we come. puas pusing cari parking, akhirnya dapat parking kt esso..setentang dengan pesta..jalan ramai2 tak la terasa sangat jauh nya :)


masuk Pesta, Dewasa RM2. first thing pikir masa masuk tapak pesta adalah makannnnnn (makan lagiii...nasi kandar tadi ada sikit lg dalam perut)..seperti biasa bila time makan, mmg tak de gambar yg di ambil sbb masing2 pikir nak makan je huhu

selesai makan, kami pun jalan2 smpai la ke satu tempat yg ada mainan best haha...ada Vortex, Challenger and etc..byk lagi. aku tak ingat nama2 mainan tu. mula2 tgk budak2 main roller coaster yg lompat dalam air..pstu tgk org naik vortex and challenger sambil tunggu yus and abg lan. sesampainye yus, ada plak mainan buih yg dia beli...ape lagi, terbeliak mata hana tgk buih2 kluar.mula2 macam blur, pstu dh lama2 dia plak yg suke..hana hana... so cute la u.




agak lama jugak main buih2 tu, smpai la ada satu idea untuk naik challenger haha dalam ramai2 tu, hanya aku, ella, mirwan and ct je yg berani nak naik challenger. yg lain bg macam2 alasan..antaranya "kitorg tak main laa mainan budak2 ni" hahahha

ktiorg berempat dengan yakinnya pegi la beli token RM8 oke untuk naik challenger...mula2 naik ok je sbb gerak slow..dah lama makin laju la plak challenger ni..bukan setakat laju je, makin tinggi plak dia hayun kitorg. smpaikan suara dah abih nak jerit haha last2 redha je la bila challenger ni nak benti. 

tinggi tak kitorg dihayunkan??
selesai main challenger, ktorg pun pegi ke tmpat yg main2 tak gerun. 1st game abg lan yg try.ella pun main game yg sama..haha skali tgn getar, mmg trus buzzer bunyi kuikuikui. ni gambar ella dan abg lan menunjukkan bakat huhu me and my husband main game tangkap itik je..dpt la sebiji cawan hasil tangkapan itik tu..selain tu ada jugak game2 lain yg kitorg main..sila layan gambar yea~~








gambar yg kat atas ni nak menunjukkan pemain2 yg berjaya mendapatkan hadiah hasil dr mainan kat pesta ni. yg xde dlm gambar ni maksudnya tak dapat ape2 hadiah hahahaha 


dah habis main semua, ktorg pun gerak nak balik. posing wajib adalah selepas kluar gate pesta



sebelum berenti menulis entri ni, aku nak jugak upload gambar kasut yg di beli kat pesta penang masa otw nak menuju ke pintu keluarsbb kaki dah sakit pakai kasut tinggi. here is the kasut yg di beli..nak tau sape empunya kaki ni? hahaha teka laaa~~


bukan kasut je yg baru, seluar pun baru beli jugak tauu huhu

bulan melawat penang

sebenarnya plan awal ke penang adalah untuk g wedding member husband...skali dah smpai penang ktorg tak pegi pun ke wedding tu hahaha alasannya sbb smpai exit juru dah pkul 12..pstu g makan dgn adik, and hantar diorg naik bas. setlle anta diorg naik bas je dah pkul 1 lebih...nak di jadikan cerita, husband aku call member2 dia smua tak jadi last minute..kitorg pun mengambil keputusan untuk tak pergi wedding tersebut sbb pertama adalah tak tau jalan dan sebab kedua adalah takut sesat hahaha alih2 pusing balik pegi jetty naik feri untuk ke pulau huhu bila dah atas feri, of course la amik gambar kann...


dah sampai pulau, kami meneruskan perjalanan mencari hotel yg telah di booking sebelum ini. br kejap check in dan landing, ella call btau dia br nak naik jambatan. kami ingat lama hahaha rupe2 nye setengah jam je dorg dah call balik btau dah nak sampai...kitorg pun ape lagi, terus bergegas siap untuk turun ke lobi. skali ella n the geng dah smpai dulu kt lobi time kitorg br nak kuar bilik. sungguh pantas mereka ini. tau la familiar kt penang huhu...sampai je kat lobi, kami semua (ella & family, yus & hubby, zubeq, ina, me & my hubby) menuju ke NASI KANDAR LINE CLEAR. 


semua lapar sbb tak lunch lagi. kat sini kitorg tak sempat ambik gmbar sbb dah lapar. ayam kat sini makkkk aiiii..besar. kalo ambik lauk ayam tu, boleh share 2 orang..ayam size quarter. dah selesai makan, kami kluar dr kedai..dan otw nak ke kereta, sempat lagi bergambar kejap..
 


lepas makan, kitorg g bayview hotel untuk check in. semua lepak situ smpai lah maghrib. siap semayang maghrib, kitorg siap2 untuk pegi ke Pesta Penang Sungai Nibong. oooyeaaaahhhh!!! so, next entry akan cite pasal pesta penang...

apabila isteriku tertawa

Aku sering dilanda kerinduan
Pada keamanan pada kedamaian
Namun semua gelora
Hilang entah di mana
Apabila isteriku tertawa

Aku risau memikirkan harga rumah
Makin melambung tinggi
Langsung tiada batasnya
Namun segala risau
Terus hilang ke mana saja
Apabila isteriku tertawa

Ketawanya pendek sahaja
Bagaikan sengaja direka
Namun penuh bermakna
Lantas mengubat segala duka
Aku sering memohon pada Dia
Agar aku dan isteri sentiasa bersama
Kerna semua derita hilang entah ke mana
Apabila isteriku tertawa