Powered by Blogger.

TTC

hi all..today as 1st day work after long Hari Raya holiday, aktiviti aku adalah google blog2 org. topik yg aku google adalah berkenaan dgn TTC.rupa2 nya ramai yg senasib dengan aku dan ada yg lebih lama dr aku. aku kagum sbb tgk dorg sgt sabar dan their partner give full support. aku tersentuh bila baca one of the blog psl TTC. byk kali keguguran tp tak penah putus asa utk cuba dan terus cuba. kalo nak bandingkan dengan diri aku ni, brape percent je yg aku dh usahakan.


mmg tak dinafikan yg aku mmg terasa bila tgk anak2 org lain membesar..pstu dgr kawan2 semua dah conceive. tambahan plak yg kawen sama2 dh anak 2.mmg sgt2 sedey. tp lumrah kehidupan, mungkin belom rezeki aku dan suami. kami hanya mampu berdoa padaNya agar aku dan suami juga dpt merasai nikmat bergelar ayah dan ibu.


Cara Rasulullah Menjaga Kesihatan Diri


source : http://akuislam.com

Aku Yang Tersakiti - Judika


Pernahkah kau merasa jarak antara kita
Kini semakin terasa setelah kau kenal dia
Aku tiada percaya teganya kau putuskan
Indahnya cinta kita yang tak ingin ku akhiri
Kau pergi tinggalkanku


Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia


Memang takkan mudah bagiku tuk lupakan segalanya
Aku pergi untuk dia


Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

Jika Anda Sedu

Sedu atau dalam bahasa inggerisnya panggil hiccups. 
apakah itu sedu? macam mana boleh terjadinya sedu ni? 

Sedu ialah bunyi yg dihasilkan apabila diafragma, kepingan oto yg mengawal pernafasan masuk dan keluar mengecut dengan mendadak dan tidak disengajakan. 


ini menyebabkan epiglotis tertutup secara tiba2 apabila udara masuk ke trakea. maka terhasillah bunyi "hic" (mungkin sebab tu omputeh panggey hiccups). bila dah byk kali sangat dok "hic" "hic", konfem la tak selesakan...

aku ada jmpa cara urutan terapi untuk merawat sedu supaya cepat berhenti.
sila klik link urutan sedu. insyaAllah berkesan..

kita hanya berusaha, Dia yg menentukannya :)

notes: aku cari pasal sedu ni pun sbb my husband tu dok sedu je. sian plak tgk dok bunyi "hic" "hic" hehehehe

New Year Eve

nak jugak post walaupun lambat haha

post kali ni berkenaan sambutan awal tahun...destinasi tahun ni adalah Genting. pergi dengan menumpang Pn Yusnida dan suami beserta anak sedaranya Akmal.kitorg pegi lpas asar...tentative jumpe kul 5 kat petronas taman melati..alih2 kul 5 lbih jugak.bertolak dr Petronas taman melati dah pkul 6 lebih haha
lpas maghrib baru Ella and Ina gerak ke Genting..sib baik kitorg g awal, so tak la jem sgt jalan..susah jugak cari parking walaupun smpai kul 7 lbih. Turun je kereta, maakkk aiiii sejuk yang amatt...konon pakai baju tangan panjang leh tahan sejuk hahaha alih2 kena jugak beli sweater sbb tak tahan sejukk...

ni diaa gambar2 kami semua di Genting pada malam new year...walaupun hampa sebab bunga api tak kunjung tiba. tapi kami tetap have fun hahaha

suhu di Genting

posing sementara tunggu makanan smpai
posing selepas makan n sambil tunggu ella n ina sampai
heading to fireworks
cari perbezaan dengan gambar di atas

hana mesti ada

"alalalala panda ni" kata ina
pose berempat
hana takut panda

lagi skali hana kena buli dengan panda
time ni yus kat mana eh

kecewa tunggu bunga api yg tak kunjung tiba
kami ok je walaupun tkde bunga api haha


ina nak tunjuk tangan dia masih kebal walaupun tak pakai sweater macam yg lain lagi kebal sbb ina pakai kasut yg tak tutup macam yg lain (sila refer gambar di bawah)

mirwan,yus,abg lan, akmal, aku, suamiku, ella, hana, ina, masta (ikut putaran jam)
otw ke parking..ella dah ke depan time nih
walaupun kecewa sbb bunga api di tunda ke esok harinya, kami tetap enjoy sbb dpt bersuka ria bersama sama...so, next destination ke mana plak rakan2...

amazing voice

maddi jane voice is amazing..jom layan video ni..kalo nak dengar suara dia yg lain, search la kt youtube. aku suke dia nyanyi lagu ni sbb lirik yg di sebut sgt jelas. mmg feel je dgr lagu dia nyanyi huhu dan paling best dia ade nyanyi lagu my favourite song..iaitu "Mine" originally sing by Taylor Swift.


video


no topic

taken from blog serius