amazing voice

maddi jane voice is amazing..jom layan video ni..kalo nak dengar suara dia yg lain, search la kt youtube. aku suke dia nyanyi lagu ni sbb lirik yg di sebut sgt jelas. mmg feel je dgr lagu dia nyanyi huhu dan paling best dia ade nyanyi lagu my favourite song..iaitu "Mine" originally sing by Taylor Swift.


video


no topic

taken from blog serius

Pesta Penang Sungai Nibong

hey Pesta Penang..here we come. puas pusing cari parking, akhirnya dapat parking kt esso..setentang dengan pesta..jalan ramai2 tak la terasa sangat jauh nya :)


masuk Pesta, Dewasa RM2. first thing pikir masa masuk tapak pesta adalah makannnnnn (makan lagiii...nasi kandar tadi ada sikit lg dalam perut)..seperti biasa bila time makan, mmg tak de gambar yg di ambil sbb masing2 pikir nak makan je huhu

selesai makan, kami pun jalan2 smpai la ke satu tempat yg ada mainan best haha...ada Vortex, Challenger and etc..byk lagi. aku tak ingat nama2 mainan tu. mula2 tgk budak2 main roller coaster yg lompat dalam air..pstu tgk org naik vortex and challenger sambil tunggu yus and abg lan. sesampainye yus, ada plak mainan buih yg dia beli...ape lagi, terbeliak mata hana tgk buih2 kluar.mula2 macam blur, pstu dh lama2 dia plak yg suke..hana hana... so cute la u.




agak lama jugak main buih2 tu, smpai la ada satu idea untuk naik challenger haha dalam ramai2 tu, hanya aku, ella, mirwan and ct je yg berani nak naik challenger. yg lain bg macam2 alasan..antaranya "kitorg tak main laa mainan budak2 ni" hahahha

ktiorg berempat dengan yakinnya pegi la beli token RM8 oke untuk naik challenger...mula2 naik ok je sbb gerak slow..dah lama makin laju la plak challenger ni..bukan setakat laju je, makin tinggi plak dia hayun kitorg. smpaikan suara dah abih nak jerit haha last2 redha je la bila challenger ni nak benti. 

tinggi tak kitorg dihayunkan??
selesai main challenger, ktorg pun pegi ke tmpat yg main2 tak gerun. 1st game abg lan yg try.ella pun main game yg sama..haha skali tgn getar, mmg trus buzzer bunyi kuikuikui. ni gambar ella dan abg lan menunjukkan bakat huhu me and my husband main game tangkap itik je..dpt la sebiji cawan hasil tangkapan itik tu..selain tu ada jugak game2 lain yg kitorg main..sila layan gambar yea~~








gambar yg kat atas ni nak menunjukkan pemain2 yg berjaya mendapatkan hadiah hasil dr mainan kat pesta ni. yg xde dlm gambar ni maksudnya tak dapat ape2 hadiah hahahaha 


dah habis main semua, ktorg pun gerak nak balik. posing wajib adalah selepas kluar gate pesta



sebelum berenti menulis entri ni, aku nak jugak upload gambar kasut yg di beli kat pesta penang masa otw nak menuju ke pintu keluarsbb kaki dah sakit pakai kasut tinggi. here is the kasut yg di beli..nak tau sape empunya kaki ni? hahaha teka laaa~~


bukan kasut je yg baru, seluar pun baru beli jugak tauu huhu

bulan melawat penang

sebenarnya plan awal ke penang adalah untuk g wedding member husband...skali dah smpai penang ktorg tak pegi pun ke wedding tu hahaha alasannya sbb smpai exit juru dah pkul 12..pstu g makan dgn adik, and hantar diorg naik bas. setlle anta diorg naik bas je dah pkul 1 lebih...nak di jadikan cerita, husband aku call member2 dia smua tak jadi last minute..kitorg pun mengambil keputusan untuk tak pergi wedding tersebut sbb pertama adalah tak tau jalan dan sebab kedua adalah takut sesat hahaha alih2 pusing balik pegi jetty naik feri untuk ke pulau huhu bila dah atas feri, of course la amik gambar kann...


dah sampai pulau, kami meneruskan perjalanan mencari hotel yg telah di booking sebelum ini. br kejap check in dan landing, ella call btau dia br nak naik jambatan. kami ingat lama hahaha rupe2 nye setengah jam je dorg dah call balik btau dah nak sampai...kitorg pun ape lagi, terus bergegas siap untuk turun ke lobi. skali ella n the geng dah smpai dulu kt lobi time kitorg br nak kuar bilik. sungguh pantas mereka ini. tau la familiar kt penang huhu...sampai je kat lobi, kami semua (ella & family, yus & hubby, zubeq, ina, me & my hubby) menuju ke NASI KANDAR LINE CLEAR. 


semua lapar sbb tak lunch lagi. kat sini kitorg tak sempat ambik gmbar sbb dah lapar. ayam kat sini makkkk aiiii..besar. kalo ambik lauk ayam tu, boleh share 2 orang..ayam size quarter. dah selesai makan, kami kluar dr kedai..dan otw nak ke kereta, sempat lagi bergambar kejap..
 


lepas makan, kitorg g bayview hotel untuk check in. semua lepak situ smpai lah maghrib. siap semayang maghrib, kitorg siap2 untuk pegi ke Pesta Penang Sungai Nibong. oooyeaaaahhhh!!! so, next entry akan cite pasal pesta penang...

apabila isteriku tertawa

Aku sering dilanda kerinduan
Pada keamanan pada kedamaian
Namun semua gelora
Hilang entah di mana
Apabila isteriku tertawa

Aku risau memikirkan harga rumah
Makin melambung tinggi
Langsung tiada batasnya
Namun segala risau
Terus hilang ke mana saja
Apabila isteriku tertawa

Ketawanya pendek sahaja
Bagaikan sengaja direka
Namun penuh bermakna
Lantas mengubat segala duka
Aku sering memohon pada Dia
Agar aku dan isteri sentiasa bersama
Kerna semua derita hilang entah ke mana
Apabila isteriku tertawa

memperbaiki layout

saya sekarang sedang belajar membaiki layout blog saya..sbb jeles tgk blog rakan2 lain..chantekkkkk2 sajeee...aku harus belajar lebih lagi n luangkan masa terluang di depan laptop hiuhiuhiu

sensitiviti sekeliling

aku terbaca satu blog ni secara tak sengaja which i agree with the content. sensitiviti org sekeliling adalah sgt perlu terutama sekali berkenaan dengan sesetengah soalan yg slalu sgt di tanya.

rasanya dr mmg azali kot manusia mmg suka bertanya. contohnya dr kita kecik smpai la skrg.
sekolah rendah : time pekse org akan tnya, pekse dpt no brape? brape A? nak masuk skolah mana lpas ni
sekolah menengah : soalan yg sama jika ianya berkaitan dgn peperiksaan.nak amik course apa kt 'U'. dh abih belajar nak keje apa?
masuk 'U' : amik course ape? brape thn? bila nak abih blajar? lpas abih blajar nak buat apa?
dah abih 'U' : tk dpt keje lg ke? camne nak kawen kalo tak keje?
dah keje : bila nak kawen plak ni? tanak beli kete? umah?
dah kawen: bila nak dpt anak? nak tunggu bila lg? jadi untuk soalan ni, sila lah baca blog ni.soalan sensitif org berkahwin
dh dpt anak : bila nak tmbh lg?
..............................
..............................
.............................. dan seterusnya...

and it goes around and around...soalan common yg biasa kita dgr. sekali sekala ok la kot nak menjawab..tp bila dh selalu soalan yg sama, jadi dah malas nak layan n kadang2 rasa menyampah pun ada jugakk...

So, always remember "sesungguhnya setiap kejadian atau rahmat yg diberi Tuhan ada hikmahnya dan Dia lebih tau ape yg terbaik untuk hamba-Nya"

No one can be trusted

ALL PEOPLE CANT BE TRUSTED NO MATTER HOW LONG YOU KNOW THEM <-- i start thinking when i read this blog post from my fren ella. thanks ella for posting this. it really makes me thinks a lot.hehehe

Thank You Allah

I like this song~~~
Artist: Maher Zain
Album: Thank You Allah
Copyright: Awakening Records 2009
 
I was so far from you
Yet to me you were always so close
I wandered lost in the dark
I closed my eyes toward the signs
You put in my way
I walked everyday
Further and further away from you
Ooooo Allah, you brought me home
I thank You with every breath I take.
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.
I never thought about
All the things you have given to me
I never thanked you once
I was too proud to see the truth
And prostrate to you
Until I took the first step
And that’s when you opened the doors for me
Now Allah, I realized what I was missing
By being far from you.
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.
Allah, I wanna thank You
I wanna thank you for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
And did you give me hope
O Allah, I wanna thank you
I wanna thank You for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
I wanna thank You for bringing me home
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.

Bowling day NGND

tarikh kejadian : 31 July
tempat kejadian : Ampang Bowl, IOI Mall
masa kejadian : 10 pagi - 2 petang

gambar2 seperti berikut:
 

antara team yg ada
gaya masing-masing
bakat-bakat2 terpendam
hampir nak selesai
peserta yg hadir
only one available
baby yg tak byk ragam

Vacation in Bandung (Part Akhir)

last part of the vacation is the day to go home...
mlm akhir b4 balik, kami tidur sgt nyenyak. mana tak nyenyak..badan dah di manjakan dgn urutan spa setelah semalaman berjalan n bershopping. bgn subuh pstu tido balik...budget2 time untuk mandi n packing barang b4 bertolak ke airport. siap packing, turun untuk check out pstu mintak receptionist call taxi untuk amik kitorg dr hotel. sementara tnggu taxi smpai, kami mengisi perut dgn free breakfast kt hotel. 

hotel tempat persinggahan kami di sana

dah kenyang, taxi pun smpai..sepanjang jalan untuk ke airport tu, mcm2 gelagat ktorg tgk hehe tambang dr hotel ke airport lg murah kalo di comparekan dgn harga tambang masa kami smpai. agak awal smpai di airport, kami pn lepak2 kt dlm sementara tunggu flight. tgh dok tunggu tu, ada la nmpk sorg selebriti tv3 (pembaca berita buletin utama) which aku tak ingat nama beliau n aku tak cam pn haha aku slalu nmpak artis kt luar mmg tak prasan pn..husband aku je yg cam (nmpak sgt aku ni tak amik peduli, sape org sekeliling aku). kebetulan plak masa kitorg g spa, pekerja spa tu ada tnya knal tak selebriti malaysia ni, dia pn dtg ke sini untuk spa hahaha so, aku assume org yg dimaksudkan adalah pembaca berita ini...
sempat curik jugak gmbr dorg (sesi meluah perasaan)

hmm..dlm stgh jam tunggu br la dgr announcement bgtau flight dh smpai and dah boleh masuk ke tempat menunggu. tgh beratur nak masuk ke tmpat menunggu, kami nmpak org yg dtg sama flight ktorg pn balik pada hari yg sama haha peramah jugak la org itu sbb dia tegur laki aku...tp tak sure plak knape dia nak tegur. tp tak kisah lahh..sbb mamat yg tegur tu boleh tahan ensem kuikuikui (gateinya aku, padahal laki kt sebelah hahahaha) 

tgh beratur nak naik flight
 3 jam penerbangan, akhirnya kami sampai ke malaysia. alhamdulillah...selamat...

tggu sape tu bang
so, tu lah ceritanya berjalan2 di bandung...

Vacation in Bandung (Part 3)

last day:
ari terakhir kami memulakan perjalanan ke pasar baru. kt sini ada byk brg2 yg dijual n harga adalah murah n berbaloi nak beli. pasar baru ni adalah bangunan 8 tingkat(kalo tak silap) where each floor level jual barang yg berlainan. mmg jenuh la jugak berjalan,lenguh kaki2 ku. disebabkan sibuk berjalan, so tak byk gmbr yg di ambil hehe

mula2 tgk2 dulu
kedai pertama singgah : kedai telekung

disebabkan malas nak pusing kt semua level, so kitorg tawakal je la dgn harapan kedai yg ktorg beli tu kedai yg bg harga murah..maklumlaa, pepagi smua kedai suruh kita "pecah telur". tgh dok pilih2 telekung tu, dtg la beberapa org jual minuman..dialog common yg digunakan nak suruh kita beli "tolong bang, belum pecah telur lg ni bang". hmm..dh siap beli telekung yg dipesan, kitorg jln2 lg. singgah lg satu kedai telekung untuk beli telekung yg dipesan lg..skali kedai 2nd tu lg murah dr yg kitorg beli first haha sbnrnya kalo dh "pecah telur" lg murah dia boleh bg..tkpe2,lpas ni dh tau nak beli kt kedai mana.


dlm post yg sebelum ni, ada gmbr hanna accessories kan..tu kt dlm pasar baru ni laa.kedai hana tu kt tepi lift bertentangan dgn kedai cucu accessories huhu
kedai cucu dan kedai hana

selesai membeli barang2 yg di pesan, kami menuju ke toko tiga di mana jeans yg dijual adalah murah. kami beli 2 helai jeans levis yg mana harganya berbeza rm100 dr malaysia. jd jgn lepaskan peluang, beli saje tp jgn plak terlebih bajet. kang ada yg balik makan megi sebelum tunggu gaji masuk. 

tempat jeans levis yg murah, harga mmg tak dpt kat malaysia
otw ke toko tiga tu ada mamat ni main gitar n jalan kt jalanraya tepi2 kete. kalo baik hati, bg la beberapa rupiah. kata mr marshal, peter pan dulu start nyanyi jalanan mcm ni la...tp skrg dh jd professional singer  

seniman jalanan

selesai jalan di toko tiga, kitorg pegi ke spa untuk sesi urutan. yeay! sgt berbaloi sbb memanjakan diri setelah penat berjalan. appointment dgn spa pkul 5. 


masa nak kuar dr spa tu, hari ujan..time tu jam dh nak dekat pkul 7 (m'sia br pkul 6).kitorg mintak marshal bwk ke kedai kartika sari untuk beli few makanan untuk di bawa balik sbg ole2. sebelum smpai kartika sari, singgah jap kt jalan riau. singgah kt outlet the secret beli beberapa ole2 untuk famili. kitorg membeli secara pantas sbb nak kejar kartika sari takut dh tutup. kartika sari tutup pkul 8 hahaha mmg macam katun shopping kt the secret ni. so tkde la gmbr yg diambil sbb nak cepat. alhamdulillah, semapt jugak smpai kartika sari sebelum kedai ni tutup. sedih jugak sbb apa yg dihajati sudah habis dijual sob sob...


selesai beli kek, ktorg pn gerak balik hotel. otw balik hotel, singgah jap kt mcD tapau untuk dinner, makan kt hotel je sbb badan dah penat giler. dlm otak ingt bantal n tilam je.


mcD kt sana tkde roti. menu yg kt m'sia ad roti di replacekan dgn nasi. mmg tkkan jmpe roti..smua set ada nasi huhu




continue to part akhir.....

Vacation in Bandung (Part 2)

next day:
kul 9 mr marshall dh bersiap sedia tunggu kt depan hotel untuk memulakan tour. sib baik beza ngan malaysia satu jam, jd bole tido mcm biasa after subuh. then br siap2 untuk bfast sblm memulakan perjalanan. 1st destination untuk hari tersebut adalah ke tangkuban perahu. view agak cantik. byk amik gmbr kt sini...smpai2 je ade la manusia yg peramah menegur n ada sebab tersendiri (nak suruh kita beli brg yg dorg jual)

tangkuban perahu
sempat amik beberapa gmbr oleh photographer yg tak tau asal dr mana.pstu dia bawak kitorg berjalan turun bukit, nak tunjuk kt kitorg satu tmpat yg ada byk sulfur. xingat ape nama tmpat tu. sib baik aku decide tanak turun kt tmpat tu..kalo tak kna charge lg hahaha dh la bajet tak byk pegi sana. disebabkan kitorg decide tanak turun, jd beberapa manusia yg mengikut kami mula la offer brg2 mereka untuk dibeli as cenderahati. dah la harga mahal, minta tawar tp bg kurg sikit je tp kami beli jugak 2 barang sbb nak amik hati hehe


cubaan untuk menyuruh kami membeli

lpas tu kami menuju ke kg daun untuk makan tghari. on the way, singgah kejap amik gmbr kt ladang teh.





kejap je singgah amik gmbr, bukan g kutip teh sbb misi utama adalah mengisi perut yg tgh lapar. KG Daun, here we come. 


sebelum sampai ke pondok untuk tempat makan kitorg, ada nmpak satu signboard one of the menu yg disediakan hehe


salah satu menu yg ada di kg daun adalah nasi liwet (mr marshal panggil nasi anwar ibrahim hahaha)

perut dh penuh, br best amik gmbr

next destination is rumah mode. selepas rumah mode kami ke factory outlet di jalan dago. ada seploh FO tp kitorg tak g 7 outlet je kot sbb tak larat jalan n lgpun dh dpt apa yg dikehendaki hehe. ada sedikit gmbar untuk tatapan anda semua.



dh setel membeli belah, kami pn menuju ke restoran makanan minang untuk makan malam. not bad makanan minang nieh..first time makan mmg sedappp!!!  

penuh meja makan
selesai makan malam, kami pn pulang ke hotel untuk berehat dan mengumpul tenaga untuk aktiviti esoknya..


continue to part 3.....

Vacation in Bandung (Part 1)

first of all, sori la ye..dh lama tak update blog. post sebelum ini tu adalah nak bgtau yg me n my husband pegi ke bandung. walaupun agak lama dah pegi, tp nak jugak letak gmbr2 kitorg berada di bandung.
sebelum bertolak
nasib baik sempat jugak amik gmbr b4 naik flight. lpas je siap amik gmbr, ade sorg brader air asia nmpak kitorg amik gmbr..dia kata jgn amik gmbr, suh ktiorg cepat2 naik huhu (maafla ye brader, ktoprg dh terambik). perjalanan ambil masa dlm 2 jam. bertolak pkul 330 wktu malaysia, smpai di sana pkul 430 waktu bandung.

sesudah sampai

lapangan terbang bandung
sampai di bandung agak lmbt dr yg dijangkakan..untuk pergi ke hotel yg di sewa, kami gunakan teksi. ok laa..murah jugak. dr airport ke hotel dlm 35000. kak tini(our trip advisor) dh btau maybe dlm 40k ke 50k ke hotel sbb dia tak penah naik teksi ke hotel. hotel yg kami tinggal adalah Naval Hotel bersebelahan dgn sukajadi hotel. smpai je hotel, our tourguide mr marshall dh sedia menanti. trus check in and rehat. mlm nya after solat, kami pun bersiap sedia untuk kuar makan malam. kak tini dh bgtau ade kedai opposite hotel if nak makan mlm. dh siap, kami pn kuar berjalan kaki menuju ke restoran yg dimaksudkan iaitu restoran Pak Cimet. makanan sgt sedap dan murah. dah tak ingt ape menu yg kami order tp yg pasti ayam penyet beliau sgt sedap. rasa mcm nak tapau je makan kt hotel hahaha

restoran pak chimet

makanannya sgt best
selesai makan, kami pun berjalan2 ke Paris Van Java, dlm 10-15 minit berjalan. saje explore sbb esoknye mmg tak sempat nak jalan2 ke situ.di Paris Van Java kami hanya mencuci mata sbb kt situ barang2 branded yg dijual harga standard mcm kt malaysia jugak. better tunggu pegi factory outlet br membeli belah.dh penat berjalan, balik semula ke hotel..rehat untuk perjalanan esok.

continue to part 2....

having a good holiday

nak tau kt mana gambar ini di ambil?? hmm wait for next blog update hehehe

TM Awards 2010

Diri sendiri dah mcm tak pandai nk tulis apa kt blog..konon2 sebab dah lama tak update blog sendiri (alasan je tu kann..) hehe

last month, there were TM Awards at Shah Alam Convention Centre. and of course kalo aku pegi, mesti bawak suami tercinta. alhamdulillah ada tiket ihsan dr rakan yg tak dpt pegi hehehe so dpt la aku bawak suami ku yg terchenta itu ngehngeh...

tanak tulis panjang2..kang malas plak nak membaca..cuma nak letak gambar with caption for each gmbar..

 buku program huhu

venue for the event

tema pada malam itu..james bond


and of course makanan yg sgt lazat..i like~~

i enjoy eating the food served that nite..sgt sedappp..nak2 plak meja kitorg duduk tu 6 org je..apa lagi, mmg semua lauk yg ada kitorg bedal hahaha makanan yg sepatutnya untuk 10 org, hanya kami berenam je yg abiskan..tp paling sedap adalah pencuci mulut yg diserve setelah selesai makan hidangan utama...sgt sedap smpai tak sempat nak amik gmbr haha siap dpt offer extra (segan nak amik..sudahnye kempunan..wakakaka) so, lenkali kalo ada org offer, amik je..jgn malu2 ngehngehngeh