visit to melaka

dah lama g jenjalan melaka ni..kalo tak silap on 14 and 15 Nov....plan nak g jalan byk tempat, alih2 smpai ujan lebat..sudahnye tak g mana pn..smpai melaka dlm kul 1 lebey pstu g zoo melaka sbb tmpat ktorg stay dekat area2 situ...pegi melaka ni pn sbb dpt voucher penginapan free.
lpas round zoo, me n my hubby back to resort kitorg stay n tido sbb ujan lebat n kalo nak jalan2 pn sgt tidak best. lpas asar kuar semula, kunun nak g bandar di hilir round2 cuci mata. tp singgah jap kt melaka village g smyg kt situ sbb ktorg cari petanda kiblat kt resort tk jmpe. nak kuar tu tnya kt kaunter, diorg ckp ada kt bekas laci letak sudu. tak penah plak aku terpikir nak tgk petanda kiblat dlm laci sudu(bawah tmpat letak sudu) kt dapur huhu (maksudnya kna angkat dulu bekas simpan sudu br nmpak tanda arah kiblat).

dh puas round n makan dlm melaka village tu teringat kt dee. trus call dee tanya dia kt mana..dgn tak malunya mintak dee blanje dinner(sbb tk tau kt mana mkn best) sib baik dee ada kt melaka time tu, dpt la jugak bjumpa dgn dee n anak dia. ktorg g makan roti nan n ayam tandoori. lpas makan2, ktorg g jalan2 kt jonker walk. sbb sblm ni dtg g jalan2 time siang. sebenarnya malam2 lg best. ada byk gerai2 macam kt uptown. macam2 ada...dah penat berjalan br nak ambil gambar bersama2 dgn dee.

mula2 bergambar dgn dee

bergambar pula dgn anak dee (irfan)

bergambar bertiga2

2 comments:

ella said...

ipang tu kecik2 lg dah nmpk ketinggian nye.. beli apa souvenir kat jonker walk utk aku? :p

m4zF3!t0nG said...

tak beli ape2 pn...jalan2 je cuci mata.ipang tu aku rasa akan ikut panjang kot