Vacation in Bandung (Part 1)

first of all, sori la ye..dh lama tak update blog. post sebelum ini tu adalah nak bgtau yg me n my husband pegi ke bandung. walaupun agak lama dah pegi, tp nak jugak letak gmbr2 kitorg berada di bandung.
sebelum bertolak
nasib baik sempat jugak amik gmbr b4 naik flight. lpas je siap amik gmbr, ade sorg brader air asia nmpak kitorg amik gmbr..dia kata jgn amik gmbr, suh ktiorg cepat2 naik huhu (maafla ye brader, ktoprg dh terambik). perjalanan ambil masa dlm 2 jam. bertolak pkul 330 wktu malaysia, smpai di sana pkul 430 waktu bandung.

sesudah sampai

lapangan terbang bandung
sampai di bandung agak lmbt dr yg dijangkakan..untuk pergi ke hotel yg di sewa, kami gunakan teksi. ok laa..murah jugak. dr airport ke hotel dlm 35000. kak tini(our trip advisor) dh btau maybe dlm 40k ke 50k ke hotel sbb dia tak penah naik teksi ke hotel. hotel yg kami tinggal adalah Naval Hotel bersebelahan dgn sukajadi hotel. smpai je hotel, our tourguide mr marshall dh sedia menanti. trus check in and rehat. mlm nya after solat, kami pun bersiap sedia untuk kuar makan malam. kak tini dh bgtau ade kedai opposite hotel if nak makan mlm. dh siap, kami pn kuar berjalan kaki menuju ke restoran yg dimaksudkan iaitu restoran Pak Cimet. makanan sgt sedap dan murah. dah tak ingt ape menu yg kami order tp yg pasti ayam penyet beliau sgt sedap. rasa mcm nak tapau je makan kt hotel hahaha

restoran pak chimet

makanannya sgt best
selesai makan, kami pun berjalan2 ke Paris Van Java, dlm 10-15 minit berjalan. saje explore sbb esoknye mmg tak sempat nak jalan2 ke situ.di Paris Van Java kami hanya mencuci mata sbb kt situ barang2 branded yg dijual harga standard mcm kt malaysia jugak. better tunggu pegi factory outlet br membeli belah.dh penat berjalan, balik semula ke hotel..rehat untuk perjalanan esok.

continue to part 2....

2 comments:

ella said...

lawa layout baru.. huhu!

cepat2 sambung cite shopping plak..

m4zF3!t0nG said...

sat naa..karangan dah siap..tunggu nak upload gmbr je haha