Vacation in Bandung (Part 3)

last day:
ari terakhir kami memulakan perjalanan ke pasar baru. kt sini ada byk brg2 yg dijual n harga adalah murah n berbaloi nak beli. pasar baru ni adalah bangunan 8 tingkat(kalo tak silap) where each floor level jual barang yg berlainan. mmg jenuh la jugak berjalan,lenguh kaki2 ku. disebabkan sibuk berjalan, so tak byk gmbr yg di ambil hehe

mula2 tgk2 dulu
kedai pertama singgah : kedai telekung

disebabkan malas nak pusing kt semua level, so kitorg tawakal je la dgn harapan kedai yg ktorg beli tu kedai yg bg harga murah..maklumlaa, pepagi smua kedai suruh kita "pecah telur". tgh dok pilih2 telekung tu, dtg la beberapa org jual minuman..dialog common yg digunakan nak suruh kita beli "tolong bang, belum pecah telur lg ni bang". hmm..dh siap beli telekung yg dipesan, kitorg jln2 lg. singgah lg satu kedai telekung untuk beli telekung yg dipesan lg..skali kedai 2nd tu lg murah dr yg kitorg beli first haha sbnrnya kalo dh "pecah telur" lg murah dia boleh bg..tkpe2,lpas ni dh tau nak beli kt kedai mana.


dlm post yg sebelum ni, ada gmbr hanna accessories kan..tu kt dlm pasar baru ni laa.kedai hana tu kt tepi lift bertentangan dgn kedai cucu accessories huhu
kedai cucu dan kedai hana

selesai membeli barang2 yg di pesan, kami menuju ke toko tiga di mana jeans yg dijual adalah murah. kami beli 2 helai jeans levis yg mana harganya berbeza rm100 dr malaysia. jd jgn lepaskan peluang, beli saje tp jgn plak terlebih bajet. kang ada yg balik makan megi sebelum tunggu gaji masuk. 

tempat jeans levis yg murah, harga mmg tak dpt kat malaysia
otw ke toko tiga tu ada mamat ni main gitar n jalan kt jalanraya tepi2 kete. kalo baik hati, bg la beberapa rupiah. kata mr marshal, peter pan dulu start nyanyi jalanan mcm ni la...tp skrg dh jd professional singer  

seniman jalanan

selesai jalan di toko tiga, kitorg pegi ke spa untuk sesi urutan. yeay! sgt berbaloi sbb memanjakan diri setelah penat berjalan. appointment dgn spa pkul 5. 


masa nak kuar dr spa tu, hari ujan..time tu jam dh nak dekat pkul 7 (m'sia br pkul 6).kitorg mintak marshal bwk ke kedai kartika sari untuk beli few makanan untuk di bawa balik sbg ole2. sebelum smpai kartika sari, singgah jap kt jalan riau. singgah kt outlet the secret beli beberapa ole2 untuk famili. kitorg membeli secara pantas sbb nak kejar kartika sari takut dh tutup. kartika sari tutup pkul 8 hahaha mmg macam katun shopping kt the secret ni. so tkde la gmbr yg diambil sbb nak cepat. alhamdulillah, semapt jugak smpai kartika sari sebelum kedai ni tutup. sedih jugak sbb apa yg dihajati sudah habis dijual sob sob...


selesai beli kek, ktorg pn gerak balik hotel. otw balik hotel, singgah jap kt mcD tapau untuk dinner, makan kt hotel je sbb badan dah penat giler. dlm otak ingt bantal n tilam je.


mcD kt sana tkde roti. menu yg kt m'sia ad roti di replacekan dgn nasi. mmg tkkan jmpe roti..smua set ada nasi huhu




continue to part akhir.....

2 comments:

ella said...

aku ingatkan tu mcd bekfes.. skali dinner. sedap tak maz? maksudnye dia takde burger la? jual nasik dgn daging?

m4zF3!t0nG said...

set mcd ada nasi. kt malaysia tkde set mcd yg ada nasi.burger kalo tak silap aku sikit je kot...tak variety mcm kita.kalo ko makan KFC pun, set smua nasi. so kalo dok indon, mmg kna makan nasi byk2 hehe